Onko koneiden toimitusajat pidentyneet?

Maailman tilanne on muuttanut myös puuntyöstökoneiden saatavuutta. Työstökoneisiin on investoitu ympäri maailmaan paljon ja muukin teollisuuden pyörät ovat pyörineet lujaa. Konetehtaat ovat saaneet korona-ajan alettua todella suuren määrän tilauksia ja raaka-aineiden ja komponenttien saatavuus on pidentänyt useiden valmistajien toimitusaikoja merkittävästi. Yksittäistä moottoria, lineaarijohdetta, kuularuuvia, PLC-ohjauslaitetta, taajuusmuuttajaa tms. on ajoittain valmistajien ollut vaikea saada ja niiden toimitusajoista ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Viisaat uskovat että myös ensi vuosi 2022 on samanlainen mutta 2023 kenties tuotteiden saatavuus palaisi normaaliin. Delmac Oy toimittajillakin on ollut tilauksia ”kädet täynnä”. Muutama toimituksessa oleva projekti on viivästynyt viikoilla mutta onneksi asiakkaamme oma tilanne ei ole siitä kärsinyt. Me olemme omalta osaltaan hankkineet varastoon koneita heti toimitukseen ja muutaman tehtaan kanssa on varattu heidän tuotannosta ennakkoon tilaa Suomen tilauksiin. Varastostamme voimme toimittaa heti mm. tarkistussahoja, purunpoistolaitteita, hiontapöytiä sekä STARK TOOLING työstöteriä. Tehtaiden varastoissa Euroopassa on myös pikatoimituksiin saatavilla mm. reunalistoituskoneita, alumiinintyöstökoneita ja peruskoneita.

Olemme kuulleet asiakkailtamme huhuja jopa 5 kk toimitusajoista vakiokoneille ja erikoiskoneissa puhutaan jo vuoden 2023 toimituksista – ne tuntuvat kyllä erikoisilta mutta ne pyrimme ottamana huomioon myös asiakkaidemme erikoistarpeet toimitustenkin suhteen.

Kun mietit investointia niin ota yhteyttä. Rakennetaan valmistajiemme kanssa sinulle sopivat kone- ja toimituskokonaisuudet.

Syysterveisin

Jukka Pelkonen
Yrittäjä, DELMAC OY